Tarina 2018-08-28T18:51:53+00:00

Vaunitin tähän astinen tarina

Vaunitin perustajat, pitkään logistiikan eri tehtävissä ollut Aaro Kuusisto ja maanviljelijä Lauri Vanhakartano ovat vanhoja kavereita. Aaro on jo pitkään pohtinut logistiikassa hyvinkin yleistä ongelmaa nimeltä paluukuormien puuttuminen. Lauri taas on harmitellut sitä, kuinka vaikeaa loppupeleissä kuljetusten järjestäminen ja kaupankäynti on maataloudessa. Useampana iltana Aaro ja Lauri olivat pohtineet ratkaisuja näihin ongelmiin, jolloin ajatukset kirkastuivat.
Syntyi Vaunit. Koodari Jonny Mattila ja Jaakko-Veikko Ajanko hyppäsivät mukaan Vaunitin perustajajäseniksi. Vaunitin tiimi alkoi yhdessä kehittämään palvelua, josta hyötyisivät kaikki maatalouden toimitusketjun jäsenet – maanviljelijät, kuljetusliikkeet ja ostajat.
Puolen vuoden kehityksen jälkeen palvelu käynnistyi kesäkuussa 2018. Verkkoselaimella käytettävään palveluun saatiin toimiva kauppapaikka, jota maanviljelijät ja ostajat voivat käyttää maksutta. Kaupanpaikan lisäksi syntyi myös toinen, maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen toiminto, kuljetusmarkkinat. Kuljetusmarkkinoilla voi järjestää sovittujen kauppojen kuljetukset näppärästi pistämällä kuljetustarpeita kuljetusliikkeiden nähtäville. Kuljetusliikkeet pääsevät tarjoamaan kuljetuksiaan näistä kuormista tutkimalla kuljetusmarkkinoilta löytyviä kuljetustarpeita. Koko toimitusketju on siis paikalla samassa palvelussa.
Parin ensimmäisen kuukauden aikana palveluun on rekisteröitynyt yli tuhat käyttäjää, joista 700 on maanviljelijöitä, noin 150 kuljetusliikkeitä ja noin 150 ostajia. Kaikki mahdollisuudet siis aikaisemmin Aaron ja Laurin pohtimien ongelmien ratkaisuun ovat käsillä juuri nyt.
Yhdessä saamme tonnit liikkumaan parantamalla maatalouden koko toimitusketjun toimintaa ja logistiikkaa! #TonnitLiikkuu
MEISTÄ

Yhteydenotto